Ontmoeten in Velsen

7 januari 2020

In het voorjaar van 2019 is door een samenwerking van de Gemeente, de Participatieraad en Stichting Welzijn Velsen het participatietraject Ontmoeten in Velsen gestart. Het doel is te onderzoeken waar Velsenaren elkaar ontmoeten en bij welke ontmoetingsruimtes of plekken er wordt ontmoet.

Dit project wil meer dan alleen de inwoner aan de gemeente verbinden. We zijn zelf onderdeel van dit proces en hebben onderzocht welke ideeën er in de samenleving zijn. De gemeente is eigenaar van verschillende panden en locaties waar ontmoetingen plaatsvinden. Maar ook op andere plekken in een wijk vindt ontmoeting plaats. Uiteindelijk wil de gemeente kijken hoe wijken zo ingericht kunnen worden dat mensen elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. Dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn.

Na vele partners vanuit het Sociaal Domein te hebben gesproken in diverse werksessies, werd ook de hulp van inwoners gevraagd. In de week van de ontmoeting in september hebben veel inwoners als ontmoetingsreizigers in IJmuiden (Noord & Zuid) en Velserbroek interviews gehouden. De oogst is input die de gemeente Velsen mee gaat nemen in de visie voor de komende jaren. De verwachting is dat in 2020 andere buurten worden onderzocht zodat een compleet beeld gemaakt kan worden van de hele gemeente. Een zeer positieve ontwikkeling waar de participatieraad graag nauw bij betrokken blijft.

Share This